Tiroler Zugspitz Arena

Tussen de Fernpass en de grens met het Duitse Beieren, ligt de Tiroler Zugspitz Arena. Deze bestemming biedt een gevarieerde mix van actie en ontspanning voor het hele gezin.

De Zugspitze is met een hoogte van 2.962 meter de hoogste berg van de Tiroler Zugspitz Arena en van Duitsland.

Gebied Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena biedt de ideale formule voor een heerlijke zomer- en wintersportvakantie. Het ligt in Oostenrijk, net over de Duitse grens en is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Hier kun je eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen, rodelen, paragliden, golfen en skiën.

Winter

Wat een compleet skigebied is de Zugspitz Arena en dat op nog geen 8 uur rijden vanaf Utrecht! Skiërs, snowboarders en bergliefhebbers genieten optimaal van alles wat de natuur te bieden heeft en dat met de vertrouwde Tiroolse charme.

  1. Skiën en Snowboarden: Ontdek de pistes van wereldklasse en geniet van onvergetelijke dagen op de besneeuwde hellingen.
  2. Langlaufen: Ervaar de serene rust van langlaufen terwijl je door betoverende winterlandschappen glijdt.

Zomer

Beleef een fantastische zomer in de Zugspitz Arena: bloeiende natuur, fris groene alpenweides, kraakheldere bergmeren die de bergtoppen als een schilderij weerspiegelen, wat wil je nog meer! De zon én de inwoners stralen om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

  1. Bergbeklimmen: Betreed de verticale wereld en test je vaardigheden op indoor en outdoor klimroutes voor avontuur en uitdaging.
  2. Wandelen en Bergbeklimmen: Verken een labyrint van paden die je langs weelderige weiden, diepe valleien en bergtoppen leiden die in de wolken verdwijnen.
  3. Mountainbiken: Fiets over gevarieerde routes, van uitdagende trails tot ontspannen fietspaden, omgeven door een overweldigend landschap.
  4. Trailrunning: Voel de adrenaline terwijl je door ruige terreinen rent en jezelf uitdaagt op schilderachtige bergpaden.
  5. Golfen: Neem je swing mee naar de prachtige golfbanen te midden van adembenemende uitzichten op de bergen.

Dorpen

De Zugspitz ligt op de grens met Duitsland en is met de ski’s bereikbaar vanuit Ehrwald en Obermoos. Het gebied en de dorpen heeft een typisch Tirools karakter met authentieke dorpsbewoners, toverachtige bergtoppen en hartelijke gastvrijheid.

  1. Ehrwald: Met majestueuze uitzichten op de Zugspitze is dit dorp zowel een speeltuin voor outdoorliefhebbers als een oase van rust.
  2. Lermoos: Genesteld tussen groene heuvels en bergtoppen, is Lermoos de perfecte plek voor actieve avonturen en ontspanning.
  3. Berwang: Het hoogstgelegen dorp biedt zowel uitdagingen voor alpine avonturiers als een vredig toevluchtsoord in de natuur.
  4. Bichlbach: Dit schilderachtige dorp is een verborgen juweel, omringd door betoverende valleien en uitgestrekte bossen.
  5. Heiterwang: Met zijn glinsterende meer is dit de ideale plek voor watersporten en verkwikkende wandelingen langs de kust.
  6. Biberwier: Een charmant dorp dat uitnodigt tot ontdekking, met zijn unieke karakter en overvloed aan activiteiten.
  7. Obermoos: een parel in de Zugspitz Arena, is een betoverend bergdorp dat een onvergetelijke ervaring biedt voor liefhebbers van natuur en avontuur. 
  8. Duitse Kant van de Zugspitz Arena: Aan de Duitse zijde vind je dorpen als Grainau en Garmisch-Partenkirchen, waar alpiene pracht en culturele schatten samenkomen.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *